НОВИНИ

Актьорът Бърт Рейнолдс почина на 82 години

На 82 години почина Бърт Рейнолдс. Мениджърът му съобщи, че актьорът е издъхнал в медицински център във Флорида. Смъртта му беше неочаквана и е огромна загуба, заяви племенницата му.

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 07.09.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Звездата на Бърт Рейнолдс в киното изгрява след контузия, която слага край на мечтата му да бъде професионален футболист. Играе в десетки филми, а сред най-известните му роли са в "Избавление", "Свободна игра", "Смоуки и Бандита".

През 70-те години е смятан за един от сексимволите на Холивуд след смела фотосесия за популярно дамско списание. Изпълнява голяма част от каскадите във филмите сам. Отказва ролята на Хан Соло в "Междузвездни войни" и да бъде Джеймс Бонд.

Бърт Рейнолдс, актьор: Искам да бъда човекът, при когото младите актьори идват и питат - "Как да оцелея?". И аз да им казвам - не мога да ви го разкрия в едно изречение, но ще ви кажа къде са минните полета и неколцина от вас ще трябва неизбежно да стъпят там. Но ще ви кажа къде са и се надявам да се забавлявате колкото мен.

След развод и банкрут кариерата му запада. Но само до появата му във филма "Буги нощи". През 1997- ма за участието си в него е номиниран за Оскар за най-добър поддържащ актьор. Бърт Рейнолдс работи почти до последно - следващото лято трябваше да се появи в поредния филм на Куентин Тарантино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Певецът Роби Уилямс стана баща за трети път
Певецът Роби Уилямс стана баща за трети път
Среща на върха Русия-Иран-Турция за Сирия
Среща на върха Русия-Иран-Турция за Сирия