САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Какво можете да гледате в програмите на БНТ по Коледните празници?

от БНТ
14:20, 18.12.2018
Чете се за: 01:23 мин.
У нас
можете гледате програмите бнт коледните празници

Обзорът на най-важните събития от политическия, социалния и икономическия живот през 2018 г. ще бъде излъчен на 21.12 от 21:00 часа по БНТ 1. Водещи тази година са Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев.

На 23.12 от 13:00 часа зрителите ще имат възможност да си припомнят и спортните събития на отминаващата година.

На 24 декември от 17:55 часа Българската национална телевизия ще излъчи пряко от катедралния храм "Свети Александър Невски" празничното патриаршеско богослужение по случай Бъдни вечер (БНТ 1).

На следващия ден – 25 декември, пряко от Ватикана БНТ 1 ще излъчи коледното послание и благословение „Урби ет Орби“ на Папа Франциск.

В първият ден от Коледните празници (25 декември) от 11:00 часа, пряко от зала „България“ зрителите на БНТ 2 ще могат да гледат традиционно Коледно матине на Софийската филхармония с участието на Национален Филхармоничен хор, Детския филхармоничен хор и солистите Любена Нинова и Георги Султанов. Диригент е маестро Славил Димитров. Тази година представя програма с класически шедьоври на вокалното музикално наследство - български коледарски песни, коледни песни на европейските народи и любими произведения от световната класика.

За шеста поредна година БНТ и Софийската филхармония вписват една утвърдена европейска традиция в празничния календар на почитателите на музиката и зрителите на БНТ 2.

Концертната програма на БНТ в празничните дни включва юбилейния спектакъл на Нели Рангелова (24.12 от 20:30 ч.) и рецитала на Хилда Казасян „С усмивка за Ела Фицджералд“ (24.12 – 23:45 ч.).

В празничните дни зрителите на БНТ 1 ще могат да се насладят на концертните изпълнения на Франк Синатра, Майкъл Бубле, Шърли Беси и др., а БНТ 2 ще покаже на 25.12. концерта на именития тенор Андреа Бочели.

На 25.12, веднага след централната информационната емисия „По света и у нас“, зрителите на БНТ 1 ще могат да гледат концерта „Незабрава“, събрал любими български изпълнители и незабравимите хитове на Тончо Русев.

На 22, 23 и на 30 декември БНТ 2 ще излъчи три издания на уникалния музикален проект „Вивалдиано“, който събира на една сцена виртуозни музиканти от цял свят в новата уникална интерпретация на творбите на Антонио Вивалди. Класическия концерт съчетава традиционно и съвременно, минало и бъдеще на фона на впечатляващи светлинни и визуални 3D ефекти. Автори напроекта са чешкият музикант и продуцент Майкъл Дворжак и виртуозният цигулар Ярослав Свечени. Либретото е дело на Томаш Белко, а визуалната концепция еродена от въображението на Косуке Сугимото, прочут японски художник, режисьор и аниматор.

На 25.12 от 13:30 ч. БНТ 1 ще излъчи празничния фолклорен спектакъл по повод 25-та годишнина на ансамбъл „Чинари“.

Колекция от любими български филми, като "Дами канят", "Опасен чар" и "Топло" събират програмите на обществената телевизия през Коледните празници.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тристранният съвет не постигна съгласие за работната заплата и нощния труд
Тристранният съвет не постигна съгласие за работната заплата и нощния труд
Почина операторът Виктор Чичов
Почина операторът Виктор Чичов