НОВИНИ

​Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу служители на НАП

Акция срещу организирана престъпна група от данъчни служители. Разследва се сигнал за корупция. ГДБОП и специализираната прокуратура претърсиха адреси в град Рила и Ботевград. Влязоха и в териториалната дирекция на НАП в София. Над 20 души са отведени за разпит.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:12, 27.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

ГДБОП работи по сигнал за корупционни схеми с участието на служители от дирекция "Оперативен контрол" в НАП - София от половин година.

Гл. комисар Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Проведени са доста мероприятия. Има лица, които сме засекли в такава дейност. Тепърва обаче в крайна сметка трябва да осигурим доказателства по делото.

Данъчните се занимавали с проверки на търговски обекти. Разследващите предполагат, че в корупционната схема е участвал и служител на средна ръководна длъжност.

Иван Гешев - ръководител на Специализираната прокуратура: Подозренията са само подозрения към този момент за корупционни практики, свързани с неустановяване на нарушения в конкретни магазини срещу съответно заплащане. С термина, който гражданите употребяват - макар че не обичам жаргон - съм длъжен да го кажа - терминът е щавене. Става въпрос за всякакви обекти.

Очаква се до утре прокуратурата да анализира събраните доказателства и да обяви ще има ли задържани и повдигнати обвинения..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е на челно място по загинали на пътя. Какви мерки ще се предприемат?
България е на челно място по загинали на пътя. Какви мерки ще се предприемат?
Решението за Пучдемон - горещ въпрос за германските политици
Решението за Пучдемон - горещ въпрос за германските политици