НОВИНИ

Акция за кръводаряване се провежда в Ямбол

Акция за безвъзмездно кръводаряване под надслов „Някой се нуждае от твоята кръв Сега" се провежда в Ямбол. Инициативата е част от Националната пролетна кампания на БЧК. За първи път като съорганизатор на акцията в Ямбол се включва и Българската православна църква.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
12:25, 13.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Стоян Петров е дългогодишен кръводарител. Освен по време на акции мъжът се е отзовавал винаги, когато някой има нужда от кръв.

Стоян Петров, кръводарител: „Почти всяка година дарявам,. Това ми е 31-32 път. Това е хуманно, затова реших да помогна с каквото мога.

Кръводарителската акция е посветена и на светлите християнски празници Цветница и Великден. Инициативата е подкрепена от различни институции и организации.

Добриела Праматарова, специалист БЧК Ямбол: "За първи път толкова много младежки организации обединяват усилията си за да можем да работим в посока осигуряването на необходимото количество на кръв и кръвни продукти."

Като съорганизатор на инициативата по кръводаряване за първи път е и българската православна църква.

Архимандрит Димитрий, архийерейски наместник Ямбол: „Кръводаряването не е само един акт на към червения кръст. Мислим да продължим с други програми заедно, пък каквото стане."

Следващата акция за кръводаряване на червения кръст в Ямбол е предвидена през май. Целта е броят на доброволните кръводарители да се увеличи до 140 души за година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балерината пред Народния театър се завръща
Балерината пред Народния театър се завръща
КЕВР няма да позволи драстично повишаване на цената на тока
КЕВР няма да позволи драстично повишаване на цената на тока