НОВИНИ

Александър Манолев подаде оставка като заместник-министър на икономиката

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка и премиерът Бойко Борисов я прие. Поводът е започналата проверка за евентуална злоупотреба с европейски средства, за която прокуратурата съобщи днес. Манолев обясни, че не желае проверката срещу него да засегне работата на правителството.

Александър Марков
от Александър Марков Йоана Миланова
17:25, 17.04.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Прокуратурата разпореди проверка след медийни публикации, че Александър Манолев е построил къща за гости край Сандански с пари от европейските фондове, но използва имота за лични цели.

Според публикациите, имотът е част от проект, финансиран с 380 000 лева по Програмата за развитие на селските райони, а плащането е било одобрено от Държавен фонд "Земеделие" през декември 2015 г., когато Манолев е назначен за заместник-министър на туризма.

В мотивите си за оставката, Манолев посочва, че е солидарен с колегите си, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения. Той заявява още, че решението му е лично и е сигурен, че в документите няма нищо срещу него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитват основния свидетел по делото КТБ
Разпитват основния свидетел по делото КТБ
Експерти призоваха да се намали политизирането на енергетиката
Експерти призоваха да се намали политизирането на енергетиката