НОВИНИ

Андреа Бочели поздрави британската кралица

Пищно тържество в Уиндзор се превърна в кулминация на честванията на 90-ия рожден ден на британската кралица Елизабет II. В церемонията по случай юбилея взеха участие редица звезди от света на музиката.

Георги Петров
от Георги Петров
08:27, 16.05.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Кралицата и съпругът ѝ принц Филип пристигнаха в каляска пред около 5500 души близо до Уиндзорския замък. Те бяха посрещнати от сина им принц Чарлз и неговите синове - принц Уилям със съпругата си Кейт и принц Хари. Хиляди хора наблюдаваха тържеството на огромни екрани в парк близо до замъка и по телевизията.

;

В близо 90-минутното шоу участваха звезди като Кайли Миноуг, Андреа Бочели и Джеймс Блънт. Фантастично представяне извършиха британските конни гвардейци, които изпълниха хореографски спектакъл, представящ важни събития от живота на кралицата, като коронацията й през 1953 година. В спектакъла участваха около 900 коня, които са известни като любимите животни на Елизабет Втора.

Кралицата ще отпразнува юбилея си и на 11 юни с традиционен парад в Лондон, а на следващия ден ще има пикник на булевард "Мол", водещ към Бъкингамския дворец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нелоялна конкуренция между автомобилни сервизи в Русе
Нелоялна конкуренция между автомобилни сервизи в Русе
Румен Петков: Това, което стана на Евровизия, е обидно за културата
Румен Петков: Това, което стана на Евровизия, е обидно за културата