НОВИНИ

Андрей Новаков: България ще бъде сред първите 3-4 в ЕС по икономически ръст

2018 година ще бъде една добра година за ЕС, поне що касае финансите. Това прогнозира в "Още от деня" евродепутатът Андрей Новаков, който е единственият българин в преговорния екип, който изготвя бюджета на Европейския съюз.

bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 31.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Андрей Новаков от ГЕРБ, евродепутат от Европейската народна партия: Всяка държава от ЕС бележи ръст на икономиката. Аз съм сигурен, че България ще бъде сред първите 3-4 в Съюза.

Средствата, които идват в България не са подаяние, нито подарък, те ни се полагат, обясни Новаков.

Андрей Новаков: Но не можем да третираме ЕС като банкомат. Ние изпълняваме нашите задължения лоялно, така че това, което ни се полага ще си го вземем. Аз ще направя максимума прогнозираните 4 млрд. и 200 млн. лева, които са за България, да постигнем, дори и отгоре.

Новаков си поставя амбицията по програми, т.нар. "Свързана Европа" да имаме почти 400 млн. лева повече само за международни транспортни коридори. По "Свързана Европа" се планира да бъде изграден пътят от Калотина до София, има няколко високоскоростни жп линии като Костенец - Септември. Ако се увеличи бюджетът на тази програма, България има шанс да вземе още един проект, убеден е Новаков.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Селски туризъм ще развиват в дупнишкото село Бистрица
Селски туризъм ще развиват в дупнишкото село Бистрица
Какви са най-честите нарушения на фирмите превозвачи?
Какви са най-честите нарушения на фирмите превозвачи?