НОВИНИ

ПГ на ГЕРБ обсъди ситуацията след оставката на здравния министър

Парламентарната група на ГЕРБ тази вечер обсъди ситуацията след оставката на здравния министър Николай Петров. Решението кой ще заеме неговия пост ще бъде взето от премиера Бойко Борисов, съобщи председателят на групата Цветан Цветанов. От ГЕРБ и днес влязоха в задочен спор с БСП и потвърдиха, че няма да правят коалиция с левицата.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:22, 31.10.2017 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

От ГЕРБ определиха като хипотези имената, които се въртят в публичното пространство за нов здравен министър. Сред тях са сегашният заместник-министър Мирослав Ненков, шефката на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова, и двама директори на болници - Генчо Начев и Костадин Ангелов.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: За бъдещите решения за поста е от компетентността на министър-председателя да направи съответното предложение. Имахме политически съвет, заедно с Обединени патриоти, тази тема към настоящия момент няма персонализиране на определен човек.

Депутати от ГЕРБ определиха като морален акт оставката на Николай Петров.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Вероятно е преценил и че този въпрос ще му бъде непрестанно задаван и няма да може ефективно да си изпълнява задълженията.
Красимир Велчев - депутат от ГЕРБ: Отново една достойна постъпка на един генерал.

От ГЕРБ обясниха, че са предложили на Деница Златева да бъде министър в кабинета Борисов 3, за да има приемственост със свършеното от служебния кабинет.

Цветан Цветанов: Когато за страната ни предстои председателство, ние винаги сме се стремяли да търсим политически консенсус, обединявайки се около това председателство.

А за да има допълнителни гаранции за това, предложили на Корнелия Нинова да бъде парламентарен шеф. По повод твърдения на левицата от ГЕРБ излязоха със специална позиция на Изпълнителната комисия, че няма да влизат в бъдеща коалиция с БСП.

От ГЕРБ стартираха и специален регистър във Фейсбук за фалшиви новини, които според тях тиражират от левицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засаждат кипариси срещу снегонавявания на АМ Тракия
Засаждат кипариси срещу снегонавявания на АМ "Тракия"
До 20 ноември пускат движението по булевардите Тодор Каблешков и Дондуков
До 20 ноември пускат движението по булевардите "Тодор Каблешков" и "Дондуков"