НОВИНИ

Наградиха "Отличниците на България"

В навечерието на Деня на народните будители ще ви срещнем с част от отличниците на България. След десетките спечелени медали в международни състезания, днес те получиха своето заслужено признание и у нас. 54 деца от цялата страна бяха наградени в кампанията на вестник "24 часа" - "Отличниците на България".

Милена Кирова
от Милена Кирова
16:35, 31.10.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Благодарение на тях - отличниците - името България се е чуло и се чува от Москва, през Сингапур до Съединените щати. Някои от тези ученици са загубили броя на спечелените медали, други сами са финансирали участието си в олимпиади, трети -вече имат гарантирани места в топ университети по целия свят.

Ирина Христова - ученичка в 11 клас в Национална търговско-банкова гимназия: Смятам да изляза да уча в чужбина и после да се върна в България, за да продължа своята кариера тук. Защото смятам, че има поле за развитие в България и много млади кадри имат шанс да преуспеят.
Никола Белев - ученик в 11 клас в Национална търговско-банкова гимназия: Определено виждам поле за изява и мисля, че тук нещата определено стават по-трудно, но ако човек има амбиция и желание може да постигне всичко, което поиска.

Учениците - олимпийци програмират кода на бъдещето, уверен е образователният министър.

Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Имаме нужда от това да покажем положителната енергия на образованието. Пожелавам на всички да запазите стремежа за самоусъвършенстване и знание.

А този стремеж включва сериозни планове и ясни представи за постигането им.

Калоян Райчев - ученик в 11 клас в Национална търговско-банкова гимназия: За да успееш трябва да положиш много усилия и да дадеш всичко от себе си, ако искаш да се реализираш.
Йоанна Янкова - ученичка в 11 клас в Национална търговско-банкова гимназия: И да се чете и да се учи и да си много любознателен, за да можеш да преуспееш.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш транспортен министър купува ТЕЦ Варна
Бивш транспортен министър купува ТЕЦ "Варна"
Кметът на Елин Пелин забрани да се празнува Хелоуин в училищата
Кметът на Елин Пелин забрани да се празнува Хелоуин в училищата