НОВИНИ

Липсват данни за маршрута на преобърналия се автобус на АМ "Тракия"

Най-вероятната причина за катастрофата на пътническия автобус на магистрала "Тракия" снощи е умора на шофьора и загуба на управлението, според МВР. Собственикът на фирмата каза за "По света и у нас", че курсът е бил изряден. Шофьорът на автобуса е задържан, повдигнато му е обвинение. 20 души пострадаха след като автобусът се е преобърнал и влачил няколко метра. Една жена все още е в болница.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
18:05, 31.10.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Пострадалите от катастрофата все още не могат да се съвземат от преживения ужас.Те са били на косъм от по жестока трагедия, тъй като при преобръщането на автобуса, е разбит резервоара и цялото гориво е изтекло върху пътниците. Една от ранените жени разказа, че паниката е била голяма, защото всеки е бързал да се спасява. Тя все още е в шок и затова не пожела да застане пред нашата камера с лицето си.

- В един момент имах чувството, че целия автобус се стоварва върху мен. Главата ми беше в дъното на автобуса в стъкла и кал. Имаше хора, които излизаха, имаше един човек на предната седалка, който ме беше затиснал. Мен ме беше страх да не пострадам и започнах да викам, че съм там. После започна да мирише много силно на бензин.
- Просто автобуса, както си караше по платното и изведнъж влезе в канавката. Забихме се в канавката, суркахме се по канавката около 50 метра и накрая вече автобуса като уби скоростта и падна наляво както го виждате в момента.
Галя Кратунова, пътник: От Поморие сме със същия шофьор, който караше само той. И на връщане също беше той. Това означава, че един шофьор е карал в продължение на не знам колко часа.

Днес през целия ден продължиха разпитите на свидетели на инцидента. Предстои да бъдат назначени технически експертизи за установяване на причините за инцидента.

Мина Грънчарова - районен прокурор на Ямбол: Най-вероятната версия, върху която в момента се гради обвинението е заспиването, преумората на водача и заспиването на шофьорското място в автобуса. Разбира се, не са изключени останалите версии, като технически неизправности на автобуса или намеса на трети лица.

От държавното обвинение съобщиха още, че багажът на всички пътници на автобуса се съхранява в областната дирекция на МВР в Ямбол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлес Пучдемон заяви, че е законният премиер на Каталуния
Карлес Пучдемон заяви, че е законният премиер на Каталуния
Напусна ни Георги Райчевски
Напусна ни Георги Райчевски