НОВИНИ

Ангелкова: Изключително важно е да гарантираме сигурността на туристите

Изключително важно е да гарантираме сигурността на туристите. И в момента на Слънчев бряг има КПП-та, регулирани със СОТ. Много по-добре е съвместно с МВР да има екипи, така че максимално да се гарантира спокойствието и сигурността на туристите.Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос трябва ли в Слънчев бряг да има полицейски КПП-та.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:26, 22.06.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
ангелкова изключително важно гарантираме сигурността туристите

Нали не си представяте, че всички ще спират всеки един човек. Преценява се както е било до момента, но КПП-тата съгласно сътрудничеството, което имаме с МВР – за тях ще се грижи МВР, а не „Слънчев бряг” АД, както е било до момента, заяви министърът.

Тя вярва, че това са „своевременни и предприети мерки, така че да се гарантира спокойствието и сигурността на всички и туристическият сезон, особено по курортите да премине успешно”.

За сезона Ангелкова припомни, че юни имаме съгласно националната статистика ръст около 20% в сравнение с миналата година. „Очакваме и септември да имаме такъв ръст, все пак данни ще покажат каква е реалната ситуация“, посочи тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорите на музеите ще определят числеността на персонала в тях
Директорите на музеите ще определят числеността на персонала в тях
Утвърден е протоколът по споразумението за реадмисия с Турция
Утвърден е протоколът по споразумението за реадмисия с Турция