НОВИНИ

Ангелкова: Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи

Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи от Русия и Германия. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна в Бургас с представители на туристическият бизнес от Южното Черноморие.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
22:42, 21.03.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
ангелкова туроператорите отчитат сериозен спад записвания туристи

По думите на Ангелкова, фалитът на две чартърни авиокомпании, които са оперирали на българския туристически пазар е довел до спад на туристи от Германия и Полша. Добрата новина е, че до Летище Бургас започват чартърни полети от нови 9 английски града. Осем милиарда лева са приходите постъпили в държавната хазна за миналата година от туризъм, а приходът от нощувките от български и чуждестранни туристи е повече от 27 млн. лв.


Николина Ангелкова - министър на туризма: В момента се борим буквално ежедневно в разговори с всички големи туроператори, които работят на пазар "България", да насочим вниманието към нас и да се справим с различните ситуации, които възникнаха. Основно към момента спад в ранните записвания има на пазар "Русия", за който ние съобщихме и към момента в следствие на фалита на "Еър Германия" наблюдаваме лек спад и от пазар "Германия", но се надявам че съответно записванията в последният момент също ще бъдат добри и това ще доведе до по-ниски спадове."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Доналд Тръмп: Никога не съм харесвал Маккейн
​Доналд Тръмп: Никога не съм харесвал Маккейн
​Трима в надпреварата за първи президент на Република Северна Македония
​Трима в надпреварата за първи президент на Република Северна Македония