НОВИНИ

ТОП 5: Най-предпочитаните спортни занимания от учениците в Благоевград

Близо 60 са спортните клубове в Благоевград, които предлагат възможност за физическа активност на деца и възрастни. Кой са най-предпочитаните спортни занимания от учениците? Това попитахме тази седмица в рубриката "Топ 5".

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
19:30, 23.04.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

На четвърто и пето място зрителите на БНТ2 са поставили таекуон-до и спортна гимнастика. Източното бойно изкуство е сред най-развитите спортове в Благоевград през последните години, а ядрото на националния отбор по таекуон-до версия ITF e от състезатели на благоевградския клуб "Фолкън". Успехите, титлите и медалите на благоевградските таекуондисти пък несъмнено са една от причините все повече деца да искат да се занимават с този спорт.

Спортната гимнастика в града също е с традиции, а двата клуба, които я развиват, се радват на голям интерес от учениците.

Трето място в седмичната ни анкета е за тениса. Спортът, който несъмнено през последните години в България се свързва с имената на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, е любим за много от благоевградските ученици.

Йордан Цветанов, треньор по тенис: Тенисът е един от спортовете, които могат да се играят от всякаква възраст - от 5 до 75-годишна възраст има тенисисти. Много комплексно развитие на тялото, мисълта и може би за това е един от предпочитаните спортове.

Плуването е сред най-предпочитаните спортни занимания от учениците в Благоевград. След като преди няколко години беше построен басейн с олимпийски размери. Сега условията за практикуване на този спорт в Благоевград са чудесни, а интересът на децата все по-голям.

Станислава Христова: Най-предпочитаният спорт сред учениците в Благоевград безспорно е футболът.
Васил Петров, треньор по футбол: Където има ливадка, където има теренче, в училищата, в дворовете постоянно са за футбол и може би и тази популярност. Пък и телевизията е едно от основните неща, които популяризират футбола. Пък и виждате, че да не кажа всяко второ, всяко първо дете минава през футбол.

В Благоевград има няколко футболни школи, като само в тази на "Пирин" тренират близо 500 деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училище в Кюстендил бори агресията с музика
Училище в Кюстендил бори агресията с музика
Група нелегални мигранти са открити в тайник на камион на ГКПП Дунав мост
Група нелегални мигранти са открити в тайник на камион на ГКПП "Дунав мост"