НОВИНИ

Кои са най-предопочитаните места за плаж край Русе

През почивните дни времето драстично захладня. Обявени са жълт и оранжев код за 17 области в страната. В понеделник валежите ще продължат, но ще отслабнат. Още във вторник се очаква лятото да се завърне. Затова ви попитахме кой са най-предпочитаните места за плаж край Русе? Това е въпросът, който ви зададохме тази седмица в традиционната ни анкета ТОП 5. Предпочитаното място победител в нея печели почти половината гласове, което означава, че русенци с право носят името "жители на дунавската столица".

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе
15:00, 16.07.2017
5019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Лесопаркът "Липник" гласуващите са подредили на 5-о място. Вероятно зрителите на БНТ 2 са поставили тази красива местност на последната пета позиция, защото там няма обособена плажова ивица. Може да се намери място за отмора, но под дебелите сенки да гората.

На 4-то място хората са поставили Конският плаж. Всеки знае, че там спасители няма и дебне опасност от подводни течения. Въпреки забраната за къпане и голямата мизерия, всяко лято плажът се посещава от хора, които обичат реката и чиито родители са ги водели тук още като деца. Мястото под хотел Рига, на което са събирали загар поколения русенци ще бъде заличено със скорошното започване на дейностите по мащабен проект за облагородяване на кея.

Остров Люляка е на третото място в анкетата ни. Той е често посещаван от жителите на Русе. Не е маловажно обстоятелството, че тук можете да намерите спокойно местенце, на което да се разположите далеч от шума, въпреки че сте само на неколкостотин метра от града. Трябва обаче да имате предвид, че тук няма спасител, който да ви помогне в случай на беда.

2-ро място зрителите са отредили на района на хижа "Приста" край Русе. Всички изброени до тук места са нерегламентирани плажове. Още преди две години лесопарк Липник и района около хижа Приста станаха общинска собственост, което даде възможност за превръщането им в зони за отдих. Въпреки че досега това не се случи, русенци ги предпочитат.

Първата позиция в анкетата ни ТОП 5 е за басейните на открито. Това е единственото място, на което русенци могат да плажуват спокойно и разумно. В Русе има 4 големи, открити басейни и още няколко в околностите на града. Въпреки таксата те са най-предпочитаните места за плажуване, където родителите са спокойни за децата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европол задържа 66 души след разследването на скандала с конското месо
Европол задържа 66 души след разследването на скандала с конското месо
Хиляди се поклониха пред тефтерчето на Апостола
Хиляди се поклониха пред тефтерчето на Апостола