НОВИНИ

Ансамбъл „Найден Киров” танцува с перуанци и тайландци

Изпълнителите от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ се представиха на една сцена с танцьори от Южна Африка, остров Фиджи, Перу и Тайланд. Хореографията на финалния спектакъл на Международния фолклорния фестивал в Мартиг, Франция, е дело на русенеца Богдан Донев.

bnt avatar logo
от Десислава Николова
17:30, 09.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Русенци показаха своите танцови и певчески умения в грандиозните концерти на откриването и закриването на фестивала във Франция. Най-атрактивно събитие, според българите, е било водното дефиле с 550 участници. Ансамбълът се представи с множество концерти във фестивалното градче.

Безспорно най-голям интерес у публиката предизвика общият спектакъл с танцьори от Южна Африка, остров Фиджи, Перу и Тайланд.

Богдан Донев, главен художествен ръководител на ФТТ „Найден Киров”: „Редувайки се с други държави, завършихме с обща хореография, която е моя. Включиха се всички националности. Стана много пъстро и свежо как играят от всички краища на света български народни танци под звуците на Веселиновото хоро.”

Русенският ансамбъл запозна гостите на фестивала с българските ритми и народни костюми от различните фолклорни области на България. Фестивалната публика с охота опита от традиционна българска ракия, таратор и сухи мезета. Французите научиха и стъпките на емблематичното за русенския регион Дунавско хоро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трета жалба спира обществената поръчка за изграждането на ТОЛ системата
Трета жалба спира обществената поръчка за изграждането на ТОЛ системата
БСП отлага заседанието на Националния съвет за издигане на кандидат-президент
БСП отлага заседанието на Националния съвет за издигане на кандидат-президент