НОВИНИ

АПИ дава 1, 5 млн. лева за пътя към Дунав мост 2

Извънредно заседание на общинския съвет в Лом след инцидента в неделя, при който ТИР се вряза в къща, уби един човек и рани осем други. Заради засиления трафик и лошото състояние на пътя към Дунав мост 2, който минава през града, хората в квартал "Младеново" заплашиха с бунт. Агенция "Пътна инфраструктура" ще отдели 1, 5 млн. лева за ремонт на републиканския път към Дунав мост 2 през Лом. Това стана ясно на заседанието на Общинския съвет, на което присъства и представител на АПИ. Още информация вижте в прякото включване на кореспондента на БНТ Анжела Каменова.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
18:15, 07.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тези средства, обаче, ще бъдат отпуснати, ако преди това бъде изпълнен проектът за водния цикъл през този участък. Няма да е лесно решението на този проблем, каза кметът на Лом Пенка Пенкова. Причината е, че предишната местна управа не е реализирала проект, който вече е бил изготвен. Тя уточни, че сега решението ще е трудно, защото вече инициативата за това трябва да е на ВиК асоциациите, а такава в област Монтана няма. Пътят през Лом е с паважна настилка, не е ремонтиран основно от 60 години, а след изграждането на Дунав мост 2 движението по него е интензивно, казаха от местната управа.

Според решението на Общинския съвет кметът на Лом трябва да предприеме действия за облекчаване на трафика на товарни автомобили през града, за да няма и други подобни инциденти.

За решението трябва да бъдат уведомени премиерът и министърът на регионалното развитие. То обаче е само препоръка, защото участъкът се стопанисва от АПИ.

Общината в Лом ще отпусне и парични помощи за семействата на всички пострадали при катастрофата на 4 септември.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12-и световен фестивал на анимационното кино във Варна
12-и световен фестивал на анимационното кино във Варна
Засилва се контролът върху фирмите за бързи кредити
Засилва се контролът върху фирмите за бързи кредити