НОВИНИ

Арести заради нелегални кучешки боеве в Пловдив

Задържани са двама мъже, срещу които е образувано досъдебно производство. Полицейската операция е проведена тази сутрин. На територията на фирмена база в район "Северен" служителите на "Криминална полиция" открили 49 кучета порода питбул. По случая работи районната прокуратура в града.

bnt avatar logo
от Галена Паскова, Стоян Станчев
20:20, 29.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Животните са били държани във фирмена база в северната индустриална зона на Пловдив. Навсякъде около производственото хале има кучешки колиби.

На това място на улица "Георги Бенев 7" са извършвани незаконните боеве с животните. Кучетата са били държани на вериги.

При огледа в сградата криминалистите се натъкват на арена за кучешки боеве и незаконна лечебница. На място са извикани специалистите от Зооветеринарния комплекс, за да приберат кучетата.

Георги Божев - директор на Зооветеринарен комплекс - Пловдив: Основно това, което видяхме на място, са отглеждани за тренировка за борби между кучетата. Не мога да кажа, че има някакво куче в много тежко състояние, нали има следи по някои от кучетата затова, че са участвали в някакви.

Работещите в съседство разказаха, че за боевете с кучета в халето се е знаело от години. Всеизвестно било, че единият от задържаните мъже отглежда питбули за разплод. Тепърва ще се решава как ще бъдат обгрижвани спасените кучета.

Георги Божев - директор на Зооветеринарен комплекс - Пловдив: Приюта в Пловдив е с ограничен капацитет, но ръководството на общината също е запознато, екстремно ще имаме някакво събиране, за да потърсим някакво решение на въпроса.

Предстои разследването да установи дали в незаконната дейност е участвал и ветеринар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събраха се 550 книги за библиотеката в с. Костенец
Събраха се 550 книги за библиотеката в с. Костенец
Мъж и жена са загинали в тежка катастрофа в района на село Върхари
Мъж и жена са загинали в тежка катастрофа в района на село Върхари