НОВИНИ

Арестуваха мъж с подозрителен куфар до американското посолство в Берлин

Мъжът искал да влезе с куфара в посолството и след като му бил отказан достъп, ударил служител по сигурността. Пред охраната на посолството казал, че в куфара има бомба.

bnt avatar logo
от БТА
13:04, 11.03.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
арестуваха мъж подозрителен куфар американското посолство берлин

Германската полиция заяви днес, че е арестувала мъж с подозрителен куфар близо до посолството на САЩ в Берлин, предадоха световните агенции. Мъжът искал да влезе с куфара в посолството, но бил спрян на входа.

Полицията го идентифицира като 23-годишен германец, но посолството каза, че той показал американски паспорт пред охраната и заявил, че иска да поднови документа. Мъжът ударил служител по сигурността, след като му било казано, че трябва да отиде на друго място за подновяване на паспорта.

Охраната на посолството извикала полицията, която арестувала мъжа. Той казал пред органите на реда, че в куфара има бомба.

Районът около посолството, намиращо се в центъра на Берлин близо до Бранденбургската врата, бил отцепен. След извършената проверка се оказало, че в куфара има само лични принадлежности като дрехи. Според органите на реда има признаци, че мъжът е психически неуравновесен. Говорител на полицията отказа да потвърди информация, разпространена от германския в. "Билд", че мъжът искал да отмъсти за смъртта на лидера на Ал Каида Осама бин Ладен, който беше убит през май 2011 г. при американска операция в Пакистан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Природозащитници: Да има мораториум върху строителството в градски зелени площи
Природозащитници: Да има мораториум върху строителството в градски зелени площи
В Банско искат повече полицаи и камери
В Банско искат повече полицаи и камери