НОВИНИ

Арестуваха за сводничество кмета на село Тъжа

Кметът на старазагорското село Тъжа Цвятко Балабуров е задържан като ръководител на организирана престъпна група, склонявала момичета към проституция. При специализираната операция на ГДБОП са арестувани и още 8 души, които са били част от групата. Момичетата са работили основно в заведение на столичния булевард "Мадрид", откъдето са тръгвали с клиенти на различни адреси.

bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 30.04.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Проститутки са били набирани чрез обяви в интернет и определени вестници, като сервитьорки, компаньонки и танцьорки. Групата е действала от март миналата година. Попада в полезрението на службите преди няколко месеца. Момичетата са били набирани чрез обяви в интернет и определени вестници, като се търсели сервитьорки, компаньонки и танцьорки.

Детелина Йотова - заместник-ръководител на Специализираната прокуратура: За тази цел групата е имала и заведение наречено "Бар 10". В това заведение част от обслужващия персонал, освен че е работил като сервитьори, е извършвал и сексуални услуги по желание на клиентите.

Старши комисар Стоян Темелакиев - заместник-директор на ГДБОП: Сексуалните услуги са се предлагали и на домашни адреси, тоест на адреси на клиенти, които са си поръчвали момичета.

20 са били момичетата, които са работили за престъпната група. Те са дали показания пред съдия. Няма данни да е имало непълнолетни и малолетни. Тарфите са били 40 лева за 30 минути и 60 лева за час.

Старши комисар Стоян Темелакиев - заместник-директор на ГДБОП: Като "допълнителни екстри" са се предлагали срещу допълнително заплащане.
;

Разследването е установило и схемата, по която организаторите на групата държали момичетата в зависимост.

Старши комисар Стоян Темелакиев - заместник-директор на ГДБОП: На момичетата са предоставяни високолихвени кредити, които те трудно успявали да върнат и винаги във всеки един момент се е получавало така, че те дължат пари на организаторите на престъпната дейност.

Всеки от групата е имал точно определени задача. Едни са транспортирали момичетата, други са ги охранявали и събирали парите. Цялата тази организация се е контролирала от лидера на групата и кмет на село Тъжа Цвятко Балабуров. През 2015 година срещу него е внесен обвинителен акт в специализирания съд за същите престъпления.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът оценява усилията на двете Кореи, но санкциите срещу Пхенян остават
Светът оценява усилията на двете Кореи, но санкциите срещу Пхенян остават
„Галъп”: 53% от работещите българи са доволни от заплатата си
„Галъп”: 53% от работещите българи са доволни от заплатата си