НОВИНИ

Шефът на Държавния архив в Хасково обвинен в иманярство

При съвместна акция на прокуратурата и полицията Станислав Станилов и още един мъж са били задържани за притежание на ценни археологически находки без регистрация. Съдът освободи двамата мъже под парична гаранция от по 1000 лв.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
17:41, 29.03.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
шефът държавния архив хасково обвинен иманярство

При операцията миналия петък от кафе-клуб, собственост на един от обвиняемите са иззети различни видове монети и металотърсач. Последвали претърсвания на дома на шефа на хасковския държавен архив и на другия мъж.

Намерени са общо 590 ценни предмета, от които над 200 монети. Археологическа справка от специалисти сочи, че артефактите са културни ценности. До 6 години затвор и глоба до 15 хиляди лева могат да получат двамата иманяри.

Павел Жеков - наблюдаващ прокурор: Ценността на находките, тези признаци, които са общи между тях и които, на мен лично ми напомнян гробница, дори ни дават основание да приеме, че в конкретният случай деянието е в изключителна степен на опасност, независимо че и двамата не са задържани. Това е един от мотивите на прокуратурата да поиска задържане по стража на двамата обвиняеми.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бой след лека катастрофа в Люлин
Бой след лека катастрофа в "Люлин"
​Непалец на 84 години иска да изкачи Еверест за рекорд
​Непалец на 84 години иска да изкачи Еверест за рекорд