НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Най-новото на музикалната сцена

По пътя за Америка, за всички, които няма да са там. Така звучи поканата за концерта на джаз формация „София” тази вечер. Специален гост на концерта „По пътя на джаза - от България за Америка” в Студио 5 е Васил Петров. Всъщност тази среща е нещо като генерална репетиция за концертното турне в САЩ и Канада.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:55, 28.02.2019
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева се събират с нов проект - ще ги видим и чуем в събота. LADIES OF JAZZ излизат на сцената на София лайв клуб. След успешното издание през лятото, в Античния театър в Пловдив и в зала „България”, трите певици сега залагат на клубната сцена. Магическата вечер, посветена на дамите в джаза, обещава и много соул, фънк и суинг. Авторска музика и песни на Арета Франклин, Джил Скот, Ерика Баду ще звучат в концерта на 2 март. Ще се включат и музикантите от The Fingertones.

Тази вечер в зала "България" романтично струнно трио ни повежда в музикално-емоционалната територия. Георгита Бояджиева, Йордан Димитров и Огнян Константинов.

Да надникнем и в очаквания съвсем скоро София Филм Фест - киномузикалната програма на 23-ото издание на феста е посветена на 50-годишнината от Уудсток.

От музикалната съкровищница на феста излиза „Лято“ на руския режисьор Кирил Серебренников. Мястото на действието е Ленинград, а филмът умело смесва елементи от няколко жанра - драма, комедия и мюзикъл, като ни връща назад във времето - през 80-те години в Русия, когато рок и поп сцената се развива с шеметни темпове, а влиянието на култови рок банди и артисти като Дейвид Боуи, T. Rex, „Sex Pistols“ и „The Velvet Underground“ е много голямо.

Определиха „Лято“ като „най-дивият и ободряващ“ филм в селекцията в Кан-- с реверанс към глем-рока, изпълнен с носталгия и чувство за загуба, олицетворение на легендарния бунт срещу системата, филм, от който извират страст и музика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският конгрес гласува законопроект за регулиране продажбите на оръжие
Американският конгрес гласува законопроект за регулиране продажбите на оръжие
Художници от Раковски рисуват картини за визитата на папа Франциск
Художници от Раковски рисуват картини за визитата на папа Франциск