НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Най-очакваният български кинофестивал започна

Светът на киното отново е в София. Най-очакваният кинофестивал започна и ще ни владее до края на март, с мотото „Правете кино, не война”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:16, 08.03.2019
Чете се за: 00:55 мин.
Още

Фаворитът за "Оскар" - „Зелената книга” идва. Ще ни го представи лично Димитър Маринов - актьорът, който пребори силна холивудска конкуренция и стана част от великолепния филм на Стивън Спилбърг и Питър Фарели. За ролята се налага скоростно да се научи да свири и на виолончело, но годините отдадени на цигулката доста му помагат. Неговият героя произнася ключовата реплика - „не е достатъчно да си гений, трябва смелост, за да промениш човешките сърца”.

Актьорът направи невероятен жест - излезе на сцената на церемонията Оскар с трибагреник. На 10 март, в Дома на киното, ще се срещне с публиката, във фестивалното интервю с автограф. А филмът ще грейне на фестивалния екран.

Ето го и другият фаворит на критика и зрители - Алфонсо Куарон. Неговият нов хит „Рома” ще има ексклузивни прожекции на "София Филм Фест".

„Много личен и трансформиращ, филм,който винаги съм мечтал да направя” - споделя режисьорът. Емоционалното завръщане в Мексико му донесе голямото признание не само на фестивали. Черно-бяла история, заснета от самия него. Дори му дадоха Оскар за операторско майсторство. Завръщане и отваряне на нова глава в киното - с героите, които не водят медийните хроники. Животът, който сме забравили, си стои някъде там. И Куарон майсторски ни потапя в него.

Кога, ако не на 8 март, ще грейне първата главна героиня в историята на Капитан Марвел.

Носителката на Оскар за ролята си в "Стаята" , Бри Ларсън влиза в образа на капитан Марвел. Самюъл Джаксън, Джуд Лоу, ще видим в новата Марвел история, която ни препраща към 90-те. Карол Данвърс е пилот от Земята, която придобива могъщи сили от извънземна раса. Ще се окаже и единственият шанс на земните хора срещу нехората на злия Талос.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капсулата „Дракон“ на „Спейс екс“ се завръща на Земята
Капсулата „Дракон“ на „Спейс екс“ се завръща на Земята
Мария Габриел: 75% от младите хора не разпознават фалшивите новини
Мария Габриел: 75% от младите хора не разпознават фалшивите новини