НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: театрални пътешествия и лудории

"Приятелки мои” ще ви извадят от сивия ритъм в Театър зад канала още тази вечер. Спектакълът на Теди Москов е реверанс към култовия филм на Пиетро Джерми и Марио Моничели - „Приятели мои”. Лудориите нямат ограничения. Седем млади, силни и красиви жени ще ви посрещнат утре в театър „София”.

bnt avatar logo
от БНТ
10:30, 19.06.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Те водят своята битка за успех в обществото като зрителите стават свидетели и на най-интимните им изживявания, съпреживяват сблъсъка на личността и наложените обществени правила за успех, реализация, норми за щастие. Пиесата е плод на лични преживявания на Йоана Овшанко от времената, когато е работила като рекламен агент в мощна агенция и познава този нов модерен начин на живот. Разкрива по интересен начин виртуалната реалност, която се опитва да замени личния живот, вкусове и предпочитания на хората. Режисьорът Николай Поляков ще ни поведе в различните посоки на „Тирамису.”

В петък ДНК е мястото за пътешествие с фестивала „Етюди и приятели” и „Voyager“. Едно физическо и виртуално преживяване с актьори, звук, движение, светлина и зрители.

На следващия ден щафетата продължава с „Произведени за щастие”. Ива Свещарова и Вили Прагер се заемат със задачата да произведат щастие, екипирани с топки против стрес, шампанско и други приятни, стимулиращи средства.

Ако сте пропуснали „Козата или коя е Силвия” в Народния театър, събота е вашата вечер.

Ето какво казва режисьорът Явор Гърдев. Привидно скандалният характер на тази пиеса никак не е самоцелен. Олби си поставя сложна драматургична задача - да конструира притчов разказ за положението на „другия“ човек в обществото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна ремонтът на лъва на Паметника на свободата
Започна ремонтът на лъва на Паметника на свободата
През 2018 г. конфликти и кризи са разселили 70 млн. души по света
През 2018 г. конфликти и кризи са разселили 70 млн. души по света