НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Жива изложба на замръзнали картини

Структури на мисълта се нареждат в галерия Структура. Специално за изложбата е създадена тази инсталация на Сабине Битер и Хелмут Вебер - с отправна точка монумента „1300 години България“ с времената и сюжетите, които преминават през неговото съществуване пред НДК и вариациите на паметта.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:00, 06.11.2018
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Тези отчаяни автори на графити се срещат за първи път с публиката. Сергей Борисов ги подготвя специално за изложбата в новото място за култура - СКЛАД в Пловдив. "отчаяни автори на графити“ и „Уличен танц“ са заснети непосредствено преди първата среща на прочутия руски фотограф с българската публика. Наричат го летописец на московските и санктпетербургски ъндърграунд сцени. "Залез“ от 85-та и „Акробат“ от 93-та, се превръщат в символи на своята епоха. А заглавието на изложбата - „Zeitgeist“ или „Духът на времето“ и най-точно описва най-точно разнообразието

„Обекти и Алегории” - поканата е от Атанас Ташев и галерия „Райко Алексиев”. Обектите се превръщат в съвременни алегории. Художникът дава пълна свобода всеки да припознава своята версия.

Жива изложба на замръзнали картини - Акико Накаяма в галерия Аросита. Тя е художник, който описва красотата на преливащата енергия с инсталация, фотография и пърформанс. В Дома на киното ще ни гмурне в дълбочините на съзнанието в компанията на популярен ембиънт музикант, а в галерия Аросита ще покаже своята "жива" изложба от картини, замръзнали в момента на действие. До 14 ноември може да видите Живата изложба- уникално съчетание на движението и жизнеността на цветовете с дигиталните технологии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗК започва проучване на пазарите за гориво
КЗК започва проучване на пазарите за гориво
​Рибар спаси новозеландско бебе в океана
​Рибар спаси новозеландско бебе в океана