Аржентински стадион отвори вратите си за бездомници

Аржентинският футболен колос "Ривър плейт" отвори вратите на стадиона си за бездомници, живеещи по улиците на Буенос Айрес. Решението не е случайно. То идва на фона на ниските зимни температури в южното полукълбо, както и увеличаващите се икономическа рецесия и безработица в южноамериканската страна.

от БНТ
21:01, 04.07.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Животът

64-хиляден стадион в Буенос Айрес стана дом за хора без покрив. Доброволческата организация, партньор на футболния отбор Ривър Плейт, провежда инициативита за седма поредна година. Основната й цел е помощ за бездомните.

Мартин Джиовио - доброволец: Улицата не е дом, студът убива, както и нашето безразличие. От страна на Ривър Плейт това е огромен жест.

Аржентинските метеоролози предупредиха за рязко спадане на температурите през идните дни. Ситуацията поражда големи опасения на фона на увеличаващата се безработица.

Хесус Мелгарехо - бездомник: Правителството отпуска помощи в размер на 4000 песос, но наемът струва 7000. Живял съм под наем няколко пъти, но никога не съм успявал да платя дължимото.

През първите две години от мандата на президента Маурисио Макри администрацията му емитира огромен дълг в чужда валута, за да покрие външния дефицит. През февруари миналата година чуждите капиталови пазари спряха субсидирането на Аржентина.

Това причини инфлация от близо 50 процента. Международният валутен фонд отпусна най-големия заем в история си на Аржентина - 50 млрд. долара. Сума, която няколко пъти беше увеличавана. Аржентинците ще избират нов президент през октомври.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Предлагат на търг бюст на фараона Тутанкамон
Предлагат на търг бюст на фараона Тутанкамон
Гигантски графит е нарисуван в пловдивско училище
Гигантски графит е нарисуван в пловдивско училище