НОВИНИ

Атанас Зафиров: Болниците у нас са прекалено много и това трябва да бъде спряно

В студиото на "Още от деня" Атанас Зафиров от БСП заяви, че болниците в България са прекалено много и това трябва да бъде спряно. На заседание на Изпълнителното бюро на БСП беше взето решение ПГ на левицата утре да внесе проект за мораториум за лицензиране на нови частни болници. Безспорно целта е да се ограничи източването на Здравната каса и всички тези порочни практики, на които бяхме свидетели през последните години, в т.ч. и някои от нещата, за които стана въпрос на днешната пресконференция на прокуратурата да бъде направен опит да бъдат ограничени, уточни Зафиров.

bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 05.12.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Атанас Зафиров - член на ИБ на БСП: В голяма степен новите частни болници точат здравеопазването. Ние говорим неща в продължение на много години и за дублирането на болници, и за наличието на болница в болница. Време е да спре приватизацията на приходите, а национализацията на разходите, тъй като цялата тежест пада върху общинските и държавни болници, а на практика от безконтролното финансиране се възползват преди всичко частните болници. Ние това искаме да ограничим.

Много хора вече, в т. ч. и сериозни експерти не веднъж алармират, че прекалено голям е броят на болниците в България и на това нещо трябва да бъде сложен рано и късно край. Управляващите говорят за реформа в здравеопазването, при условие, че управляват вече 9 години и нищо не се случва в този сектор, посочи още Зафиров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменено е частичното бедствено положение в Смолянско
Отменено е частичното бедствено положение в Смолянско
Пловдив е номиниран в 5 категории на годишните награди за туризъм 2017
Пловдив е номиниран в 5 категории на годишните награди за туризъм 2017