НОВИНИ

Авиокомпании ​забраниха телефони Галакси Ноут 7 на борда на самолетите им

Италианската авиокомпания "Алиталия" забрани качването на смартфона Галакси Ноут 7 (Galaxy Note 7) на южнокорейската компания Самсунг Електроникс (Samsung Electronics) на борда на нейни самолети, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:14, 15.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света
авиокомпании ​забраниха телефони галакси ноут борда самолетите

Забраната влиза в сила незабавно, съобщи авиолинията. В изявлението на "Алиталия" се посочва, че забраната е наложена въз основа на аналогичната забрана на министерството на транспорта на САЩ, целяща да гарантира максимални стандарти за сигурност.

"Алиталия" вече беше забранила изпращането на смартфоните "Галакси Ноут 7" в багажа или с транспортни самолети. От днес вече е забранено и внасянето им на борда като ръчен багаж.

"Еър Канада" също заяви, че забранява внасянето на смартфона на борда на самолетите си поради риска от пожар, предаде Франс прес. В изявлението на най-голямата компания за въздушен транспорт в Канада се уточнява, че пътниците няма да имат правото да се качват с Галакси Ноут 7 на борда на самолетите на "Еър Канада", "Еър Канада руж" и "Еър Канада експрес". Те няма да имат и право да го пренасят в ръчния си багаж. За да се избегнат потенциални конфликти, дължащи се на забраната, компанията създава политика, която ще позволи на пътниците да вземат друг полет.

Ако не се подчинят на разпореждането, пътниците може да бъдат глобени или срещу тях да бъде заведен иск. Във вторник "Самсунг електроникс" обяви, че спира производството на смартфона, поради опасността от взрив на апарата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жестока верижна катастрофа в тунел в Швейцария (СНИМКИ)
Жестока верижна катастрофа в тунел в Швейцария (СНИМКИ)
В Лозана завърши международната среща за Сирия
В Лозана завърши международната среща за Сирия