НОВИНИ

Авокадото се оказва шампион на порязванията

Авокадото е потенциален убиец, тъй като причинява най-много травми след порязване при рязането на неговата кора, констатираха американски специалисти, цитирани от в. "Таймс".

bnt avatar logo
от БТА
10:03, 11.05.2017
Чете се за: 00:28 мин.
Още
авокадото оказва шампион порязванията

Екзотичният плод е галеното дете на диетолозите напоследък но и злият демон на хирурзите заради извънредно хлъзгавата си консистенция, изтъква вестникът. Според британската Асоциация на пластичните и реконструктивните хирурзи в наши дни се наблюдава значителен скок на хората, посещаващи болнични заведения със сериозни прорезни наранявания, предизвикани от рязане на авокадо.

Секретарят на спомената хирургическа асоциация Саймън Екълс дори предлага върху плода да бъдат поставяни предупредителни лепенки за неговата опасност. На тях трябва да има изображение с нож, задраскан с две червени черти. По данни на британските хирурзи всяка седмица в болницата "Сейнт Томас " в Лондон се приемат средно по четирима пациенти, нарязани с нож при боравене с плода. Вече имало и термин сред медицинските среди - "авокадска ръка", тъй като нараняванията с ножа били доста специфични.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сотир Цацаров внесе във ВСС доклад за дейността на прокуратурата за 2016 година
Сотир Цацаров внесе във ВСС доклад за дейността на прокуратурата за 2016 година
Днес е началото на Софийския фестивал на науката
Днес е началото на Софийския фестивал на науката