НОВИНИ

Автомобили нарушават забраната и навлизат във велоалеята в Панчарево

Езерото "Панчарево" в София привлича стотици туристи през почивните дни. От половин година велоалеята край езерото е удължена и така споделената зона за пешеходци и колоездачи започва още от Кокаляне. Новата забрана обаче масово не се спазва, въпреки че има няколко знака , които забраняват влизането на коли и други моторни превозни средства.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:32, 19.08.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
автомобили нарушават забраната навлизат велоалеята панчарево

Още при поставянето на новите знаци и забраната за автомобили от ВЕЦ Кокаляне, много от местните жители бяха против. Затова и бариерата няколко пъти беше чупена до окончателното и премахване. След това колите масово започнаха да влизат във велоалеята.

Елена Ярлбро кара ролери от 15 години, според нея това е единственото място край София подходящо за любимия й спорт, защото асфалтът е гладък. Тя е и един от инициаторите на удължаването на велоалеята.

Елена Ярлбро: Това е място, което можем да използваме, без да влизаме тук с колите, без да нарушавам знака. Това, ако е в Скандинавия, ще е изчистено, излъскано, този знак ще се спазва от всички, няма да има човек, който да мине от тука с кола, защото знаят какво ги очаква!

Изпратихме сигнал до Пътната полиция в София, но въпреки упоритото ни настояване за отговор защо не се вземат мерки спрямо нарушителите - такъв не получихме. Все пак имаше реакция и на място през седмицата беше изпратена патрулна кола. Затова и нарушителите тази неделя са по-малко от миналата. Доказателство е празният паркинг пред трибуните, който преди седмица беше препълнен.

Димитър Сичанов, кмет на Панчарево: Има поставени знаци, за съжаление те биват чупени, крадени, ние ги сменяме вече 3 пъти.

Колкото и контрол да има - това да пазим природата, зависи най-вече от нашето съзнание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звезда на 8 години: Малката Елизабет с първа авторска песен и фенове в Youtube
Звезда на 8 години: Малката Елизабет с първа авторска песен и фенове в Youtube
Проф. Ваджахат: Българите са отворени към света
Проф. Ваджахат: Българите са отворени към света