НОВИНИ

Азия в София: Фестивалът "Цветовете на традициите" в Борисовата градина

14 азиатски държави показват своята култура и традиции на фестивал под мотото "Цветовете на традициите". Той се провежда за втори път. Всеки който желае може да се наслади на автентичния дух на Азия на лятната естрада в Борисовата градина в София.

bnt avatar logo
от БТА
11:30, 12.05.2018
Чете се за: 00:57 мин.
Още

През целия фестивален ден посетителите ще станат свидетели на над 50 различни музикални, театрални, кулинарни и танцови изпълнения, идващи от далечна Азия. Обедното кулинарно шоу с дегустация започва с традиционни индонезийски ястия, следвано от демонстрации от Република Корея, Виетнам, Индия, Китай и Иран.

Изложбените щандове на всяко посолство ще предлагат уникални произведения на изкуството, традиционни сувенири, бижута, ръчни изделия и кулинарни изкушения, всички - част от културното наследство на съответната страна. Посетителите ще могат да се докоснат до изкуството на калиграфията - с майстори от Иран, до древното изрезково умение за създаване на фигури от хартия - с приятелите от клуба по японска култура "Накама", да участват в корейски игри и да рисуват традиционни индонезийски мотиви с восък върху текстил.

И тази година фестивалът е посветен на благородна кауза - приемните деца и семейства, които фондацията "За нашите деца" подкрепя. Ще има томбола с награди, предоставени от спонсорите на форума. Два самолетни билета до дестинация в Азия по избор, уикенд за двама на българското Черноморие, разходка с лодка с приятели аса само част от възможните награди.

Събраните средства от томболата ще бъдат дарени в полза на деца, лишени от родителска грижа, за да получат безгрижно, цветно и изпълнено с любов детство в приемни семейства. Ще бъдат организирани спортни и летни лагери, зелено училище, артателиета, посещение на театрални постановки и други дейности, които да насърчат развитието на 17 приемни деца.

"Цветовете на традициите" се организира с подкрепата на Столичната община, Държавния културен институт към МВнР, министерствата на туризма и на културата. Тази година във фестивала участват Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навръх професионалния си празник: Специалистите по здравни грижи протестират
Навръх професионалния си празник: Специалистите по здравни грижи протестират
Димитър Маргаритов, КЗП: Има воля проблемът с двойния стандарт да бъде решен
Димитър Маргаритов, КЗП: Има воля проблемът с двойния стандарт да бъде решен