НОВИНИ

Белгийската прокуратура се опасява от нов голям терористичен удар

Белгийската федерална прокуратура се опасява от нов и непосредствено предстоящ терористичен удар, подобен на събитията от 22 март миналата година в Брюксел, съобщават местни медии.

bnt avatar logo
от БТА
10:31, 06.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
белгийската прокуратура опасява нов голям терористичен удар

Отбелязва се, че белгийските власти издирват още предполагаеми терористи, свързани със задържаните по-рано тази седмица в Брюксел и френския град Лил.

Уточнява се, че при претърсванията са били открити три автомата "Калашников", пълнители за тях, автоматични пушки, радиостанции, бронежилетки, взриватели, униформи - на охранителни фирми, на "Гражданска защита" и полицейски, четири взривателя и буркан за автомобил на специален режим.

Белгийските власти са на мнение, че тази терористична клетка не е напълно обезвредена. Те се опасяват, че издирваните се чувстват притиснати и могат да преминат към действие във всеки момент.

От задържаните четирима души в Брюксел, в ареста остават двама - братята Аким и Халид Саути. Задържаните са членове на организация на мотоциклетисти мюсюлмани, свързани с терористичната групировка "Шериат за Белгия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев към българите в Полша: Вие сте живият мост между два братски народа
Румен Радев към българите в Полша: Вие сте живият мост между два братски народа
Мерки за поддръжката на катедралата Св. Богородица в Париж
Мерки за поддръжката на катедралата "Св. Богородица" в Париж