НОВИНИ

Бенефис на актьора Любомир Кънев

Русенският актьор Любомир Кънев днес празнува 60-годишен юбилей с постановката „Господин Ганьо“ на Георги Данаилов. Той играе от 26 години на сцената на Русенския театър, но мечтаните му роли все още предстоят.

bnt avatar logo
от Ива Колева
18:40, 14.12.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Златил и Куцар от пиесите „Боряна“ и „Албена“ на Йордан Йовков, Подкальосин от „Женитба“ на Гогол, сър Андрю Чикчирик от „Дванайсета нощ“ на Шекспир – малка част от 35-годишния живот на сцена на актьора Любомир Кънев. Обича всичките си роли, но цял живот се разминава с една, за която мечтае.

Любомир Кънев – актьор
„Яго от „Отело“, но мисля, че съм вече стар за това. Освен ако няма някаква трактовка за някакъв стар сладострастник.“

Споделя обаче, че много му приляга последната роля – тази на Господин Ганьо, по която работят с покойния режисьор Пламен Панев. Знаменитият образ го привлича, защото, по думите му, е огледало на българите, казано не през срам, а през смях.

Любомир Кънев – актьор
"Аз винаги съм казвал, че Бай Ганьо се съдържа във всеки от нас, че всеки притежава някакви черти на Бай Ганьо. Това е част от нашата народопсихология.“

Само след 6 дни Любомир Кънев ще се превъплъти в ролята на Жауме от пиесата „Бурунданга“ на Жорди Галсеран, която е премиерна за Русенския театър. Казва, че предпремиерното вълнение никога не го е напускало. И си пожелава да е още дълго на сцената, която за него е синоним на „живот“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъждат на второ четене закона за противодействие на тероризма
Обсъждат на второ четене закона за противодействие на тероризма
Има ли картел на пазара за горивата?
Има ли картел на пазара за горивата?