НОВИНИ

Силвио Берлускони претърпя коремна операция

Бившият италиански премиер и настоящ лидер на „Форца Италия“ Силвио Берлускони се чувства добре след като претърпя операция заради чревна обструкция (запушване на червата). Политикът прекара нощта в клиника в Милано, а днес разговаря със семейството си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:04, 01.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
силвио берлускони претърпя коремна операция

Операцията е протекла нормално, съобщи Алберто Зангрильо, личният лекар на Берлускони, завеждащ анестезия и реанимация в отделението за сърдечна хирургия. „Той е добре, спокоен е и си почива. Пациентът претърпя операция за нормално функциониране на червата: в основата й няма патология или органично заболяване“, информира лекарят.

„Трябваше да се действа бързо и да вземем правилното решение. Берлускони прекара спокойна нощ и като негов лекар не бих могъл да се надявам на по-добро състояние. Мисля, че в рамките на няколко дни ще може да бъде изписан“, допълни медикът.

След операцията Берлускони ще липсва от политическия живот през следващите няколко дни, каза Зангрило, отговаряйки на въпрос дали лидерът на „Форца Италия“ ще бъде начело на европейската кампания на 26 май.

Берлускони беше приет в болница вчера, когато трябваше да представи кандидатите на своята партия за евроизборите на 26 май. Самият той също се кандидатира за евродепутат и още не е ясно как ще повлияе операцията на предизборната му кампания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма установени щети в Провадия и региона след снощното земетресение
Няма установени щети в Провадия и региона след снощното земетресение
Най-малко двама журналисти бяха ранени при сблъсъци в Париж
Най-малко двама журналисти бяха ранени при сблъсъци в Париж