НОВИНИ

Няма посегателства над лозовите масиви в Пловдивско тази година

До момента няма нито един подаден сигнал в полицията за кражби на грозде в селата край Пловдив. Засиленото присъствие на полиция и жандармерия е дало резултат, смятат местните производители. Според тях обаче причината да няма посегателства е и в лошото качество на плодовете този сезон.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
16:27, 04.09.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Смесен екип от жандармерията и представители на Първо районно полицейско управление в Пловдив патрулира денонощно из масивите в района.

Николай Райшинов: Според производители от село Брани поле след намесата на жандармерията през последните няколко години посегателствата върху реколтата от грозде и череши значително са намалели.
Цонка Христева, собственик на лозов масив в село Брани поле: Ние имаме един милиционер тук. Той ни помага. Който има зор, отива при него.

Според Стоян Димитров, който тези дни прибира десертното си грозде, крадци няма не заради присъствието на полиция и жандармерия, а заради лошото качество на продукцията.

Стоян Димитров, собственик на лозов масив в село Брани поле: Развалено грозде кой да го бере. Аз си го чистя - ей, виж го. На място го берем и го чистим.
-А смятате ли, че крадците разбират от гроздето?
-Аааа, то всеки разбира. Този, който ходи, разбира.

Въпреки че тази години добивите са по-малки, изкупната цена на гроздето няма да се повиши - заради качеството му.

Цонка Христева, собственик на лозов масив в село Брани поле: Гнило. От дъждовете много се развали гроздето. Тая година е слаба година за всичко - и лозята, и черешите и всичко.

Все пак при необходимост от Областната дирекция на полицията в Пловдив имат готовност да изпращат до края на септември патрули на жандармерията в селата и отдалечените масиви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: София филм фест в парка
ДРУГИТЕ новини: София филм фест в парка
НПО представи свой доклад за причините за катастрофата край Своге
НПО представи свой доклад за причините за катастрофата край Своге