НОВИНИ

"БГ Тайната - от Орфей до Ванга"

"БГ Тайната - от Орфей до Ванга" е една ценна книга с древни, но може би повече от всякога съвременни послания към хората по света. И не случайно вече на 2- рия ден от появяването й българите от Канада са поръчали 75 екземпляра.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
17:03, 01.03.2016
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Автор на книгата е Стилиян Иванов. Събира черно на бяло духовни гиганти, до които проницателният режисьор - документалист се е докоснал през последните 20 години. И в поредица от документални филми успява да се докосне до посланията им. Толкова важни за днешния човек. Навсякъде по света.

Стилиян Иванов - режисьор
"Всъщност разказвам за това, че идеята за безсмъртието на човешката душа идва на европейския континент в средата на 2-то хилядолетие пр. Хр. чрез Орфизма. В културата на траките. В последствие тази идея, разбира се, започва да се припознава от кой ли не, но по - важното е, че ние жителите на тези земи сме наследници на учителите по безсмъртие, които работят през столетията, защото впоследствие към тази идея се обръщат и богомилите, и дервишите, и бялото братство. Нашите корени не започват през 681г., нашите корени са хилядолетия назад във времето. И ние трябва да сме изключително горди с това, че не друг, ние сме наследници на човешката европейска цивилизация. Когато един народ като нашия осъзнае истинските си корени, истинското си минало и усети силата, която носи, този народ вече не може да бъде така лесно манипулиран. Не може да бъде така лесно подвеждан. Но аз мисля, че времето за пробуждане е дошло най-малкото защото сме в ерата на Водолея, а Водолея не търпи ограничения".

Нарича себе си "разказвач в звук и картина". Ученик е на Хачо Бояджиев. В "БГ Тайната" разказва само с думи отново за Орфей, траките, дервишите - мистиците на Изтока, преподобна Стойна, Ванга, Петър Димков, Лили Димкова, Теодосий Спасов и много други. Сега снима за шаманите в Америка и юбилеен филм за Нешка Робева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разделение в Европа заради мигрантската криза
Разделение в Европа заради мигрантската криза
 Петко Сертов даде показания по делото срещу Сергей Станишев
Петко Сертов даде показания по делото срещу Сергей Станишев