Двама пловдивчани изобретиха биоразградима чаша за напитки. След години опити те намират точната рецепта за успех и патентоват чаша, която може да се консумира. Изобретението им вече се радва на голям интерес, а създателите на ядливата чаша мислят и върху следващите си екологични разработки.
Дългогодишното приятелство между Мирослав Запрянов и Младен Джалъзов се превръща в обща бизнес идея, в която основната им цел е опазване на околната среда. Двамата създават чаша за топли и студени напитки от натурални и екологично чисти зърнени продукти.
Младен Джалъзов
"Искаме да го направим, защото страшно много чаши се ползват за еднократна употреба, които пълнят депата ни с боклуци и замърсяват околната среда."
Три години са продължили опитите им, като през това време са създали четири машини за производство на чашите и усъвършенствали технологията на продукта.
Мирослав Запрянов
"Вкусът е на вафла или бисквита към кафето. Искаме да направим и бъркалка от същия материал, което ще е доста удобно."
Вече работят по създаването на чаши с по-голяма вместимост. Категорични са, че разработката им няма аналогия.
Мирослав Запрянов
"Има подобни продукти, но те разчитат на една специфична шоколадова глазура, която да задържа течността, а нашият продукт е уникален, няма друг такъв в света."
Изобретението им е с препоръчително време за употреба 40 минути, ако преди това вече не сте изяли вкусната чаша.