НОВИНИ

Светлин Танчев: Основното нещо, което трябва да е приоритет, е образованието

Депутатът от БДЦ и председател на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, Светлин Танчев, заяви, че вероятността да подкрепят бюджета е малко. Според него, в нито една политическа сила не се вижда желание да бъде приет този бюджет и на България ѝ трябват ясни приоритети.

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 17.11.2016
Чете се за: 01:03 мин.
У нас
Светлин Танчев: "Аз смятам, че основното нещо, което трябва да е приоритет, е образованието. Не трябва да правим просто технически промени, а нацията ни да заложи на образованието.

Той не вижда проблем в това, следващата година да се работи със същия бюджет като сегашния.

Светлин Танчев: "През изминалата година не сме имали нужното усвояване на европейски средства и има 2 милиарда излишък от тази година, и те могат да покрият първата половина на новата година. По-сериозните плащания са във втората част на годината, така че няма никакъв проблем да работим със стария бюджет до идването на ново правителство."

Танчев е бил на среща на комисиите по европейски въпроси в Братислава. Там се е убедил в изоставането на България.

Светлин Танчев: "В момента всички други неща изглежда, че са приоритети на политиците , но не и това което е фиксирано и което се случва, и за което трябва да се готвим. Аз съм изисквал от изпълнителната власт да имаме ясни приоритети."

Служебния кабинет не би било редно да се нагърби с изготвянето на концепциите, които ни липсват, смята Танчев. Според него е нужно политическите лидери да направят споразумение и да си стиснат ръцете.

Светлин Танчев: "Словакия е била в по-радикална ситуацията, защото две от партиите влезли в управлението са били по-радикални. Но се обединяват, подписват декларация, с която се разбират, че това няма да е проблем, няма да се уволняват хора , няма да се правят проблеми, за да може това председателство да издържи. Те показаха, че и в една кризисна ситуация се мобилизираха и успяха да направят много за своята държава. Ние ако се провалим, не можем да виним чужди сили."

Най-вероятно Обединените патриоти ще работят заедно и занапред.

Светлин Танчев: "Позицията на България и българското трябва да се защитават. Няма нищо фрапантно в това, че нашите симпатизанти гласуваха за Румен Радев. Ние искаме България да е активна в Европа. Ние сме народ, който е близък до руския и можехме да бъдем проводника, медиатора между Русия и Европа."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на 7 от граничарите от Дунав мост
Повдигнаха обвинения на 7 от граничарите от Дунав мост
Правдолюб Иванов – между световните и личните страхове
Правдолюб Иванов – между световните и личните страхове