НОВИНИ

Бисер Петков се срещна с родители на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова

Веднага след като стана ясно, че остава на поста, Бисер Петков се срещна с родителите на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова, за да обсъдят детайлно закона за личната помощ.

Мария Чернева
от Мария Чернева
18:00, 12.06.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Социалният министър заяви, че се надява на подкрепата на премиера и правителството и съдбата му като министър зависи от това, което ще направят за хората с увреждания. До петък законът за личната помощ трябва да има финансова обосновка, но според Бисер Петков, той няма да бъде внесен в парламента от правителството.


Бисер Петков - министър на труда и социалната политика: Не смятам, че правим реформа под натиск, наистина настоятелни са исканията това да стане възможно най-бързо. Ние тръгнахме да правим реформа отговорно, която изисква съответно време да разпишем нещата по начин, по който смятаме, че ще дадат добър резултат. Но се срещаме с искания, които ще доведат до решаване на този проблем с личната помощ възможно най-бързо.

Вера Димитрова: В момента имаме обещание за след седмица за официално становище, което от наша страна спира не палатките и протеста, спира само разрастването му.
Ина Маринова: Палатката няма да бъде махната, просто ще спрем разрастването в градовете. Целта обаче, е протеста продължа целта е да дочакаме приемането на този закон.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аржентинец ще ръководи мача на откриването на Мондиала
Аржентинец ще ръководи мача на откриването на Мондиала
ДРУГИТЕ новини: Уикеда се оттегля
ДРУГИТЕ новини: "Уикеда" се оттегля