НОВИНИ

Бит в психодиспансера в Пловдив?

Полицията и регионалната здравна инспекция в Пловдив разследват има ли нарушения в Центъра за психично здраве. По анонимен сигнал се проверява дали смъртта на пациент е настъпила след побой от други болни в психиатрията.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
17:18, 16.11.2016
5482
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Преди седмица в Центъра бил докаран за принудително лечение 61-годишния Спас Радушев от град Лъки след оплакване от съседи, че буйствал. При опит да му вземат кръв за изследвания , той се нахвърлил с юмруци върху медицинската сестра. Според сигнала тогава се намесили други пациенти и го пребили, за да защитят сестрата. От лечебното заведение обаче твърдят друго:

д-р Мариана Господинова -управител на Център за психично здраве
В Центъра за психично здраве и по-специално в мъжко отделение имаме видеонаблюдение, което е достатъчно информативно и показва това , което се е случило
БНТ: - Тоест е нямало побой между болните?
Нека да приключи проверката ще видим.
БНТ: - Имало ли е?
Не!

Според управителя на Центъра пациентът е починал от естествена смърт. Била извикана и Бърза помощ, съобщи още д-р Господинова, но заради проверката отказа да каже кога точно е станало това.

д-р Аргир Аргиров - зам.-директор на РЗИ - Пловдив
Ритъмна патология е било тъй като те са викнали Бърза помощ и колегите от Бърза помощ половин час са правили обдишване.

Според д-р Аргиров случаят се развива по същият начин, както скандалът с Онкодиспансера в Пловдив при който бяха отнети лекарските права на патолог с 40 годишен стаж. Освен това предстои и конкурс за нов директор на центъра.

Аргиров

Подобен доколкото отвътре има бели манти, които изнасят тази информация навънка, а пък тука съвпада, че другата седмица е конкурсът на д-р Господинова.

Полицията е иззела записите по случая в отделението. След като ги прегледат ще се прецени имало ли насилие или не в Центъра за психично здраве и дали е нужна есхумация на тялото на починалия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е равносметката на 43-тия парламент?
Каква е равносметката на 43-тия парламент?
Какво е първото, което трябва да направят политиците в близките месеци?
Какво е първото, което трябва да направят политиците в близките месеци?