НОВИНИ

Какво каза Бойко Борисов в парламента (ВИДЕО)

В речта си в парламента преди дебатите за гласуване оставката на правителството, премиерът заяви, че признава победата си. Той честити на победителите на президентските избори, призова политическите партии да направят служебно правителство, за да се успокои държавата и каза, че ще остане на разположение на обществото, ако то някога има нужда от него. Вижте цялата реч на премиера Борисов във видеото!

bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 16.11.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В началото на речта си Борисов заяви, че подава оставка на ръководения от него МС, но той ще продължи да изпълнява функциите до избиране на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на Република България.

Премиерът честити на победителите на президентските избори и заяви, че поне той "не си спомня толкова честни избори". Той допълни, че за да запази стабилността в държавата, се е налагало да прави компромиси с различни партии.

"Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска ново, промяна", допълни премиерът.

"Управлението се дава от народа и в момента, в който той е разколебан, че това е най-правилното управление, трябва веднага и незабавно да се върне. Това е моята убеденост и символ верую. Народът в неделя каза - търсете друг начин държавата да се управлява", каза Борисов.

Той призова политическите партии да направят служебно правителство, за да се успокои държавата и да чуят какво хората са казали на референдума. Борисов посъветва при гласуването на Бюджет 2017 да се избягват популистките предложения.

Борисов призна загубата си, благодари за подкрепата и заяви, че остава на разположение на обществото, което, ако един ден прецени, може отново да работи за него. Премиерът в оставка пожела успех на Румен Радев и Илияна Йотова.

"Благодаря Ви още веднъж, беше чест за мен! Благодаря Ви и на вас, колеги", завърши речта си Борисов и излезе от залата на фона на бурни аплодисменти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителствата от ЕС и евродепутати се опитват да се споразумеят по бюджет 2017
Правителствата от ЕС и евродепутати се опитват да се споразумеят по бюджет 2017
Депутатите гласуваха оставката на кабинета Борисов
Депутатите гласуваха оставката на кабинета "Борисов"