НОВИНИ

Министрите преди заседанието на парламента

Преди да влязат в парламента, за да гласуват оставката на кабинета повечето министри бяха категорични, че оставят министерствата, които са управлявали в добро състояние. Това каза в прякото включване репортерът Десислава Маркова.

bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 16.11.2016 (обновена)
Чете се за: 01:27 мин.
У нас

Външният министър Даниел Митов каза, че залага на това да бъдат продължени добрите отношения в евроатлантически смисъл.

Даниел Митов - министър на външните работи:
Оставката е факт. Това е ясно. От тук нататък вече има си конституционен ред , има си ясни процедури.
- Вие в какво състояние оставяте външнополитическите отношения и какво трябва да бъде продължено?
- За мен най-важно е в тази изключително сложна и непредвидима международна обстановка България да стои ясно, категорично на геополитическата сцена като държава член на НАТО и ЕС, ад бъде заедно със съюзниците си и в никакъв случай да не унищожава общоеврошпейския и общонатовския консенсус по определени теми. Това ще завещая и ан това ще държа и по този начин ще гледам и завбъдеще на процесите във външната политика.

Екоминистърът Ивелина Василева каза, че не са безгрешни.

И двамата подчертаха, че няма безгрешни хора, че сигурно са направили грешка заради това и те лично, за да се стигне до тази оставка на целия кабинет.



;
Владислав Горанов, министър на финансите
-Г-н Горанов смятате ли, че Вашата финансова политика доведе до това правителството да подаде оставка и хората да са недоволни от това което се случва с доходите?
- Не мисля и не вярвам в това. Мисля, че бяхме успешни в този смисъл са и резултатите, които показва икономиката и състоянието на бюджета. Има една вълна в Европа, която рано или късно ще бъде пресечена. Хората трябва да разберат, че могат да харчат само толкова, колкото изкарват.
Това е една моя стара теза, че бюджетът в момента ще се използва като една основа за популистки решения. Ние ще се противопоставяме срещу това със всики възможности.

- Смятате ли, че имате лична вина някаква за оставката днес, която ще се гласува днес?
- Не, аз бях на мнение, че не бива да се бърза с нея, но загубата на изборите е толкова карегорична, че нямаме възможности за претенции.


;

Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви, че правителството е направило смислени и последователни усилия да стабилизира България и да я върне на европейския път. Той добави, че ще остане в Реформаторския блок и ще работи за силна и обединена десница, но няма политическо бъдеще с Радан Кънев.

Петър Москов, министър на здравеопазването
"Това, което мога да кажа със сигурност, е, че срещу тъй наречената нова надежда в лицето на БСП и ДПС трябва да има преструктуриране и силна фронтова линия от страна на силен Реформаторски блок и силен ГЕРБ. И аз ще работя за това.
- Ще минете ли към ГЕРБ след това участие в правителството?
Аз съм част от българската десница и ще остана в Реформаторския блок и ще работя за това той да бъде силен и за трайно сътрудничество, стратегическо, в дясноцентристкото пространство, защото другото е безумие."
- Имате ли политическо бъдеще с Радан Кънев?"
Не!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите гласуваха оставката на кабинета Борисов
Депутатите гласуваха оставката на кабинета "Борисов"
Оставката на кабинета Борисов ще обсъждат депутати от 8 партии
Оставката на кабинета "Борисов" ще обсъждат депутати от 8 партии