Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Битият фелдшер във Варна: От Нова година ще имам спокойна работа

Христомир Куманов, който в понеделник беше бит от сина на пациентка с високо кръвно във варненското село Каменар, каза, че след като напусне системата на Спешна помощ, отива на борсата и от Нова година ще има спокойна и сигурна работа.Повече вижте в прякото включване на Даниела Цекова.

от Даниела Цекова
08:06, 13.11.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Фелдшерът от Спешна помощ каза, че в дома на пациентката си в с. Каменар бил посрещнат с обиди на български и ромски език.

Христомир Куманов, фелдшер: Реших да се върна, защото знам, че случаят не е спешен и да потърся съдействие от полиция да няма агресия и побоища над мен. Ромът започва да ме блъска и да ме обижда. Аз влязох, прегледах майка му, премерих ѝ кръвното, поставих ѝ мускулно инжекции.

На място е пристигнал полицейски екип.

Христомир Куманов: След като приключих с тях отидох във второ районно управление и подадох жалба. Това е второто посегателство срещу мен. Напускам системата на Спешна помощ./.../ Отивам на борсата и от Нова година ще си имам сигурна, спокойна и добра работа.
Елисавета Демирева, пациент: Никой не е нападал. Просто аз се карах с него. Едва дишах, от вчера насам виждаш какво ми е положението./.../ Той ще ме обижда, ще ми казва "цигани"! Какви са тия лекари!

Фелдшерът добави, че не е имал други проблеми в Каменар и с тази пациентка. Проблемът бил човекът, който го е посрещнал - нейният син.

Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна: Изключително неприятен и тревожен инцидент. Аз до онзи ден бях сравнително спокойна, защото нямаше такъв инцидент с физическо посегателство над наш служител. За съжаление се случи. Макар и да са редки тези инциденти с физическо насилие, словесните атаки, вербалното насилие са ежедневие в нашата работа.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
7 са загинали и други 7 ранени при атентат с кола бомба в Кабул
7 са загинали и други 7 ранени при атентат с кола бомба в Кабул
Отрицателна е пробата за алкохол на шофьора, прегазил дете в Русе
Отрицателна е пробата за алкохол на шофьора, прегазил дете в Русе