НОВИНИ

Благоевградско село на бунт заради повишени данъци

Жителите на благоевградското село Рилци събират подписка, с която искат размерът на местните данъци и такси да бъде намален. Налозите за тази година там са увеличени с около 90 %. Причината - от Министерството на регионалното развитие повишили категорията на населеното място, което довело до по-висока данъчна оценка на сградите, а оттам и до по-високи данъци.

благоевградско село бунт заради повишени данъци
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 14.03.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Хората от Рилци са изненадани от повишението на местните данъци и такси, защото общинските съветници взеха решение, че размерът им ще се запази и през 2016 г. Недоволни са, че трябва да плащат в пъти по-високи налози и затова събират подписка.

Кметът Живко Чукарски каза, че разбрал за промяната на категорията на населеното място наскоро. Според него ако това се е знаело по-рано е могло да се реагира по-бързо и да не се стига до повишаването на данъците.

Живко Чукарски - кмет на село Рилци: Чисто законово за тази година, от това, което съм се консултирал с юристи, сме поставени пред свършен факт. Но за догодина задължително може да се промени и то с решение на местния Общински съвет.

Подписката за промяна на местните данъци и такси в Рилци ще се събира до края на следващата седмица, след което ще се внесе за разглеждане в Общинския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна Великденският пост
Започна Великденският пост
Загуби за партията на Меркел
Загуби за партията на Меркел