НОВИНИ

Благотворително модно ревю се проведе в Русе

Три поколения манекени от Русе дефилираха на благотворително модно ревю, за да съберат средства за купуването на медицинска апаратура за рехабилитацията на деца с тежки увреждания.

bnt avatar logo
от Теодор Стамболиев
12:40, 14.03.2019
Чете се за: 00:43 мин.

40 настоящи манекени, деца и ветерани показаха най-новите колекции на русенски дизайнери с една единствена цел: Да съберат достатъчно средства за закупуването на кислороден концентратор и ултразвуков стимулатор. Медицинската апаратура ще помогне на осем малки пациенти , които имат проблеми с белите дробове. Тя ще бъде дарена на бившия дом „Майка и дете", където се лекуват болните деца.

"Винаги целта ни е да помагаме на възможно най- много брой деца...ЛЕП… ние никога не работим на посоки. Винаги отиваме на място, запознаваме се с децата, вземаме оферти, колко струва тази техника в случая събираме 1900 лева", разказва Диана Поптонева - организатор на събитието.

Мисията беше изпълнена и за по-малко от час хора с щедри сърца от Русе дариха 2 хиляди и 400 лева за осигуряването на медицинската техника. А благотворителната кампания на фондация „Смели сърца" има и възпитателна цел за най-малките участници в нея.

"Да възпитаваме децата в красота, да правят добро и по този начин мисля, че правим света малко по- добър"
"За мен доброволчеството е нещо много добро, което вършим, като помагаме на другите деца в нужда", споделя впечатленията си Дария.

Това е четиринадесетата инициатива на фондация „Смели сърца", с чиято помощ е закупена медицинска апаратура за различни здравни заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страните-членки на ЕС могат да подкрепят отлагането на Брекзит, увери Туск
Страните-членки на ЕС могат да подкрепят отлагането на Брекзит, увери Туск
Ще има ли отлагане на Брекзит?
Ще има ли отлагане на Брекзит?