САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

​Българи получиха най-престижното отличие за бизнес от кралица Елизабет Втора

Четиричленното семейство Тоточеви спечелиха най-престижното отличие за бизнес във Великобритания. Компанията на българите се занимава с дизайн, разработка и скинове - самозалепващ материал за "обличане" на мобилни устройства. Двама от тях са поканени да отпразнуват успеха си на кралски прием в Бъкингамския дворец.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:45, 23.04.2019
7568
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

"Облекло" за мобилно устройство. Почти като традиционните калъфи за телефони и електронни апарати, но не съвсем. Скиновете, както се наричат самозалепващите материали, са иновативен начин да предпазим устройствата и да променим визията им, като в същото време запазим уникалния им дизайн. Предлагат се в повече от 200 разновидности.

Христо Тоточев, маркетинг директор на компанията: Като апликираш самия скин, ако да речем той е жълт цвят, много често хората около вас мислят, че сте си купили смартфон в жълт цвят, който не е официално обявен и това е най-голямата изненада.
Ангел Тоточев, дизайнер в компанията: Той не е само дизайн и само визуално да промени устройството, той е вид протекция срещу леки одрасквания, срещу намокряне и такива по-леки удари върху устройството.

Идеята за създаването на продукта се ражда преди 5 години, в началото като експеримент. Никой от семейството не очаква толкова голям успех. Днес компанията на семейство Тоточеви е носител на най-престижното отличие за бизнес в Обединеното кралство.

Христо Тоточев, маркетинг директор на компанията: Фактическото връчване на наградата представлява посещение на Лорд-лейтенанта, който е кралският представител за нашата област в нашия офис и производствена база, където официално ще ни връчи трофей, което представлява голяма кристална купа, както и свитък лично подписан от кралица Елизабет Втора.

В момента 2/3 от приходите и продажбите на компанията са извън Великобритания, в повече от 140 държави. Все по-голям интерес има и в България, което може само да ги радва.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Затворници премериха сили на ринга
Затворници премериха сили на ринга
Почина Великият херцог на Люксембург
Почина Великият херцог на Люксембург