ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Българинът продължава да приготвя консерви, въпреки по-скъпите зеленчуци

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:27 мин.
Икономика

Въпреки че все повече хора се хранят здравословно и предпочитат пресни продукти за трапезата си, все още българинът не се е отказал от приготвянето и на туршии и консерви за зимата, като предпочитани са домашно произведените такива. Това показа проверка на БНТ на пазара в Благоевград.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

Моркови, домати, зелени и червени чушки, това са най-търсените продукти на зеленчуковия пазар в Благоевград през последните дни. Чушките, които са основна съставка в много от домашно приготвените консерви и туршии се предлагат на цени от 1,20 лв. до 2 лева за килограм.

Нина Миладинова, купувач: От близки си купувам сирене, мляко, всичко, защото това което го купувам от веригите, а и от другите магазините и те се научиха да ни мамят, горчи, не се слага в уста.

Въпреки че цените на зеленчуците са малко по-високи от миналата година повечето от хората не се отказва от приготвянето на домашни консерви.

Силвия Костадинова: Мисля, че това, което направя сама, е по-качествено, все пак знам какво влагам в самия продукт, тоест като консистенция, като продукт.

И тази есен повечето от българите спазиха традицията да си приготвят домашна зимнина за студеното време.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?