НОВИНИ

Българинът продължава да приготвя консерви, въпреки по-скъпите зеленчуци

Въпреки че все повече хора се хранят здравословно и предпочитат пресни продукти за трапезата си, все още българинът не се е отказал от приготвянето и на туршии и консерви за зимата, като предпочитани са домашно произведените такива. Това показа проверка на БНТ на пазара в Благоевград.

bnt avatar logo
от БНТ
13:41, 05.10.2019
Чете се за: 00:27 мин.
Икономика

Моркови, домати, зелени и червени чушки, това са най-търсените продукти на зеленчуковия пазар в Благоевград през последните дни. Чушките, които са основна съставка в много от домашно приготвените консерви и туршии се предлагат на цени от 1,20 лв. до 2 лева за килограм.

Нина Миладинова, купувач: От близки си купувам сирене, мляко, всичко, защото това което го купувам от веригите, а и от другите магазините и те се научиха да ни мамят, горчи, не се слага в уста.

Въпреки че цените на зеленчуците са малко по-високи от миналата година повечето от хората не се отказва от приготвянето на домашни консерви.

Силвия Костадинова: Мисля, че това, което направя сама, е по-качествено, все пак знам какво влагам в самия продукт, тоест като консистенция, като продукт.

И тази есен повечето от българите спазиха традицията да си приготвят домашна зимнина за студеното време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още Икономика

Топ 24
Най-четени
Стара Загора празнува 140 години от възстановяването си
Стара Загора празнува 140 години от възстановяването си
По нов австрийски метод изграждат най-дългия тунел у нас
По нов австрийски метод изграждат най-дългия тунел у нас