НОВИНИ

Българите и референдумът на острова

23-ти юни - съдбовен ден за британците, които трябва да решат дали да останат в Европейския съюз. Изборът е в ръцете и на Емилиян Примов, който живее на Острова от девет години, вече е с британско гражданство и има право да гласува на референдума.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
18:00, 23.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Емилиян е родом от Пловдив, но избира да живее в Англия, където е таксиметров шофьор. Разговаряме с него преди да даде своя глас.

Емилиян Примов: "Моите познати и приятели във Великобритания всички са за оставане на Англия в Европейския съю, най-вероятно защото се притесняват за работата си и заради статута си."

Според Емилиян на същото мнение са и британците, които живеят в големите градове, за разлика от тези в малките населени места.

Емилиян Примов: "В момента карам в едно малко населено място, доста къщи видях мънички, на които имаше табелки "Гласувайте за напускане"."

Независимо от изхода на референдума българинът смята, че сънародниците ни, емигрирали на Острова, няма да се върнат обратно.

Емилиян Примов: "Може би ще има някакви клаузи, по които те ще могат да останат и да си продължат да си живеят и да работят във Великобритания."

Изборът на Великобритания ще стане ясен утре сутрин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ромфорд - общината с най-много евроскептици
Ромфорд - общината с най-много евроскептици
Петер Сиярто: Брекзит не е в интерес на Унгария и ЕС
Петер Сиярто: Брекзит не е в интерес на Унгария и ЕС