НОВИНИ

България е една от най-търсените дестинации за зимен туризъм

България затвърждава имиджа си на една от най-търсените дестинации за зимен туризъм, заяви зам.-министър Ирена Георгиева на работна среща в Чепеларе за готовността за предстоящия зимен туристически сезон. Тя прогнозира очакван ръст на туристи от поне 5 процента през този ски сезон.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
22:00, 26.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Близо 8 милиона чуждестранни туристи са посетили България от януари до септември тази година, което е увеличение с 5,5 на сто. Статистиката сочи и сериозен ръст на интереса към района на Пампорово и Мечи чал над Чепеларе, които се утвърдиха като предпочитана дестинация от българите през зимата.


Ирена Георгиева – зам.-министър на туризма: Броят на нощувките надвишава 349 хиляди, достигайки ръст от 14 процента, а приходите от нощувки за деветте месеца на годината са над 15 милиона лева, отчитайки нарастване от 24,6 процента в сравнение със същите месеци на 2017-та година...Очакванията за зима 2018-2019 са за засилен интерес именно от български посетители, които през последните години представляват над 65 процента от туристите в курортния комплекс. Прогнозите са и за множество чуждестранни туристи, като според ранните записвания за предстоящия зимен сезон се отчита търсене от пазари – Ирландия, Гърция, Сърбия, Румъния, Израел и Македония.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украинският парламент одобри въвеждането на военно положение
Украинският парламент одобри въвеждането на военно положение
Премиера на документалния филм на оперната певица Соня Йончева
Премиера на документалния филм на оперната певица Соня Йончева