НОВИНИ

България и Камбоджа ще разработват споразумение за защита на инвестициите

Първо трябва да развием и да възстановим прагматичните отношения, които сме имали в миналото. Това каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен. Българският премиер посочи като много важно, по което се договорили, да се разработи бързо споразумение за защита на инвестициите.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:58, 16.10.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
българия камбоджа разработват споразумение защита инвестициите

„Ние имаме политическа смесена комисия, второто, по което се договорихме веднага да се направи работна междуправителствена икономическа комисия”, посочи още Борисов. Той каза, че над 100 души са завършили в България. „Договорихме се по 10 студенти, ще поемем стипендиите, защото това е една много важна традиция”, обясни българският премиер.

"Връзката между България и Камбоджа е почти на 60 години”, отбеляза премиерът на Кралство Камбоджа Хун Сен. Той допълни, че по време на разговорите с Борисов обсъждали възможността за усилване на двустранните отношения, говорили за възможности за подобряване на икономическите отношения, търговия, инвестиции, но също така и други сектори, включително образователния.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Физика на тъгата  с ново признание
"Физика на тъгата" с ново признание
Примата на френската музика Мирей Матийо с първи концерт у нас
Примата на френската музика Мирей Матийо с първи концерт у нас