НОВИНИ

България получи предложение да се включи в нов транспортен коридор

Дойде изключително интересно предложение България да се включи в нов транспортен коридор: Иран - Армения - Грузия - България. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след разговорите си днес с вицепрезидента на Ислямската република Есхак Джахангири.

bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 11.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Ние и днес сме готови да участваме в този транспортен коридор и затова се разбрахме след две седмици експерти от страните по коридора да дойдат в България, за да обсъдят подробностите, отбеляза премиерът. По думите му страната ни може да поеме през пристанищата във Варна и Бургас такъв транспортен коридор и по инфраструктурата, която имаме да се стигне до цяла Европа. В този коридор влиза не само превоз на товари, на стоки, но и на газ, добави премиерът.

Борисов отбеляза още, че днес са разговаряли и за ядрената енергетика - за възможностите, които има България като потенциал, включително с реактор. Премиерът посочи, че днес след обяд ще има разговори между енергийните министри, на която те ще обсъждат по-подробно темата.

Малко по-рано днес в културно-историческия комплекс Саадабад се проведе официалната церемония по посрещането на премиер Борисов, който е на официално посещение в Ислямска република Иран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте в По света и у нас посрещането на златните ни момичета
Гледайте в "По света и у нас" посрещането на златните ни момичета
Генерал Тошево отпуска студентски стипендии
Генерал Тошево отпуска студентски стипендии